} } })();

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Jacob Klette Optomap

Optomap (skanning av netthinnen)

Netthinnen ligger som en fin tynn hinne bakerst inne i øyet. Det er fotoreseptorene i denne som mottar lyset som kommer inn i øyet og som videre produserer et bilde som sendes til hjernen. Netthinnen er forbundet med hjernen gjennom synsnerven, gjennom synsnerven går alle nervefibrene opp den delen av hjernen som styrer syn, visuelle cortex.

Optosbilde

Det er derfor viktig med regelmessige kontroller av netthinnen. Dette utføres hos oss med et optomap vidvinklet digitalt netthinnebilde. Dette gir verdifull informasjon om din øyehelse. Denne undersøkelses – metoden fanger over 80 % av netthinnen i et panoramisk bilde. Tradisjonelle metoder for undersøkelse av netthinnen viser kun omtrent 15 % av netthinnen om gangen (fundusfotografering). Ved å fange over 80 % av netthinnen på et bilde, gjør det lettere for optikeren å oppdage selv de tidligste endringer som vises på netthinnen. Det er heller ikke nødvendig med dråper for å utvide pupillen for å utføre denne undersøkelsen.

Bilde av en frisk, normal netthinne. Det lyse området er synsnerven, med blodårer, der de kommer inn til øyet.

 

Jacob Klette Lyst å slå av en prat?

Lurer du på noe i forhold til syn, briller, linser eller andre ting? Ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema, så hjelper vi deg!