} } })();

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Jacob Klette Synstrening

Synstrening er trening for å videreutvikle og forbedre egne synsferdigheter, slik som øyebevegelser og øyekoordinasjon. Om synstrening er den anbefalte behandlingen vil avdekkes etter en grundig synsundersøkelse. Det blir gjennom en rekke undersøkelser vurdert om synstrening er den anbefalte behandlingsformen.

Man kan ikke trene bort behov for synskorrigerende briller eller linser, dvs. korrigering for nærsynthet, langsynthet, astigmatisme eller prebyopi (aldersbetinget langsynthet).

Eksempler på synsforstyrrelser hvor synstrening kan bli anbefalt:

  • Problemer med øyemotorikk og øyebevegelser
  • Problemer med konvergens og divergens, dvs. problemer med at øynene ikke vil samarbeide optimalt
  • Akkommodasjonsproblemer (fokuseringsproblemer)

Treningen består av en rekke ulike øvelser som blir utført hos optiker og hjemme, og blir individuelt tilpasset den enkelte. Treningsprogrammet inneholder blant annet øvelser hvor man bruker ulike linser, prismer, filtre, spesielle instrumenter og databaserte programmer.

Varigheten av treningsprogrammet avhenger av hvilket problem som skal behandles, men et typisk treningsprogram vil vare fra 12-30 uker.
Programmet innebærer at man har 1 time kontortrening i uken sammen med optiker. Trening sammen med optiker jevnlig er grunnleggende for å oppnå resultater, da det er nødvendig med tilbakemelding om utførelse av øvelser og videre tilrettelegging av øvelser i programmet. I tillegg må man vanligvis trene ca. 15 – 20 minutter 5 x i uken hjemme.

 

Problemer med fokusering, øyemotorikk og samsyn kan gi følgende symptomer:

  • Anstrengte/trøtte øyne
  • Manglende evne til konsentrasjon under synskrevende aktiviteter
  • Vanskeligheter med å huske innhold i tekst og tap av sted i tekst
  • Synsbetinget hodepine
  • Dobbeltsyn

Effekten av treningen er også avhengig av pasientens motivasjon, samarbeidsvilje og innsats.

 

Hvis du har spørsmål angående synstrening, kontakt oss.

Jacob Klette Lyst å slå av en prat?

Lurer du på noe i forhold til syn, briller, linser eller andre ting? Ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema, så hjelper vi deg!