} } })();

Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Jacob Klette Synstest

Synsundersøkelsen vil vanligvis ha en varighet på 40 minutter. En synsundersøkelse hos oss består av:

Innledende samtale: her blir din synssituasjon og behov kartlagt. Det blir også stilt spørsmål angående helse, medisinbruk og øyehelse.

Innledende tester: her sjekker vi synsskarphet (øynenes evne til å se klart), samsyn og sidesyn.

Nøyaktig utmåling av synsfeil: vi sjekker om du er nærsynt, langsynt, har skjeve hornhinner eller aldersrelatert langsynthet. Utmåling av synsfeil innebærer både objektiv måling av styrke (spesiell belysningsteknikk for å vurdere styrke) og en subjektiv utmåling, hvor pasient gir tilbakemelding til optiker om hvilke glass som er best.

Samsyn: undersøkelser av samsynet avdekker hvor godt øynene samarbeider. Hvis det avdekkes problemer med samsynet kan dette korrigeres med prismer i glassene eller samsynstrening.

Trykkmåling: det blir rutinemessig utført trykkmåling på alle personer over 40 år.

Vurdering av indre og ytre øyet: det ytre øyet blir vurdert ved hjelp av en spaltelampe. Spaltelampen er som et mikroskop som gjør at optikeren kan vurdere øyet under høy forstørrelse, øyets tårefilm, hornhinne og øyelinse er blant de strukturer som da kan vurderes. Det indre øyet, netthinnen, blir vurdert med optomap, som gir et vidvinklet digitalt netthinnebilde ved hjelp av en spesiell skanningsmetode.

Konklusjon: når alle tester er utført vil resultatene vurderes og vi vil foreslå den beste optiske løsningen utfra hver den enkeltes behov. Hvis det viser seg at det er behov for videre henvisning til blant annet øyelege, blir du henvist direkte fra optiker.

Jacob Klette Lyst å slå av en prat?

Lurer du på noe i forhold til syn, briller, linser eller andre ting? Ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema, så hjelper vi deg!